post

Започнување на бизнис – најдоброто од 2013 година

Започнување на бизнис е тема на која можеби и дадов малку повеќе простор, особено поради фактот што сметав и сметам дека треба да се смени целосно процесот и мајндсетот на потенцијалниот претприемач кога станува збор за започнување на бизнис.

претприемач нова 2014

И во новата година очекувам дека темава ќе биде сеуште застапена, заљтоа што сеуште е важна и потребна на многумина дури и за оние кои веќе имаат искуство со започнување на бизнис и веќе имаат успешен бизнис.

Но, ајде да презентирам некои прашања кои можеби ќе ви бидат интересни доколку сакате да започнете сопствени бизнис во 2014 година.

  • Колкав е износот на вашата бизнис потенцијална енергија складирана кај вас како ецден потенцијален претприемач?
  • Спремни ли сте за патот кој ве очекува?
  • Дали ќе имате барем неколку купувачи сигурни за онаа што сакате да го продавате како еден бизнис?
  • На што ќе се базира вашата конкурентска предност?

Сега да преминеме на најчитаните, односно најкорисните наслови од 2013 година кои спаѓаат во категорија на започнување на бизнис.

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*