post

Што вашите купувачи навистина сакаат?

Вашите купувачи претставуваат срцето на вашиот бизнис. Без нив, вашиот бизнис нема веќе да постои. Без нив не можете да очекувате вашиот бизнис да расте.

Се онаа што го правите за вашиот бизнис ќе биде на некаков начин поврзано со вашите купувачи. Мора да ги познавате. Мора да разговарате со нив. Мора да ги задоволите нивните барања и потреби.

Дали сакаат подобар производ или услуга? Дали сакаат подобра услуга од вашата компанија по завршување на купувањето? Дали сакаат брзо време на испорака на вашите производи или услуги? Дали сакаат квалитет на вашите производи? Дали сакаат карактеристики интегрирани во вашиот производ?

Постои огромна база на вакви прашања кои се поврзани со купувачте и онаа што тие навистина го сакаат. Секое од овие прашања постојано ќе ви се вртка низ главата.

Продолжи…

post

Зошто вашите купувачи го прават онаа што го прават?

Зошто вашите купувачи го избираат вашиот производ наместо на конкуренцијата?

Зошто го користат вашиот производ онака како што го користат?

Зошто купувачите ви го плаќаат токму тој износ на пари за вашите производи или услуги наместо некој друг?

Зошто вашите купувачи зборуваат со вас?

Зошто вашите купувачи го имаат токму тој проблем или потреба?

Огромен број на прашања доаѓаат до вашиот мозок од оваа едно едноставно прашање од насловот на овој пост: Зошто вашите купувачи го прават онаа што го прават?

Продолжи…

post

[Презентација] Се за вашиот бренд

Оваа презентација е една од најдобрите презентации за градење на вашиот бизнис бренд. Ќе најдете доста корисни ифнормации за тоа што претставува бренд и како да започнете да го градите вашиот уникатен бренд.

Иако содржи 162 слајда сепак вреди да потрошите време и да ја разгледате, но и да примените нешто во работата.

post

Одлична реклама за Dodge Dart

Неверојатно добра реклама која едноставно ме поттикна да пребарувам и дознаам нешто повеќе за автомобилот, односно производот или вредноста презентирана во овие 90-тина секунди. Знаете дека ретко споделувам реклами тука, но на оваа навистина не можев да одолеам, едноставно ме импресионира.

post

Вашиот производ како прво треба да изгради доверба

Не дека вашиот производ нема вредност за купувачите. Но, вашите купувачи се запрашуваат како вашиот производ или услуга може да им го подобри животот.

Доколку вашиот производ не изгради доверба во очите на купувачите, тие ќе се двоумат во донесување на одлука за купување на соодветниот производ или услуга.

Па, кои видови на активности можете да ги примените заради докажување на вредноста на вашите производи или услуги? Што треба да направите за да изградите доверба во очите на купувачите?

Продолжи…

post

10 Прашања за вас како претприемач

Честопати ме прашуваат зошто толку многу прашања за претприемачите. Одговорот е затоа што одговор на прашањата ги дава насоките на кои треба да се движи бизнисот.

Секој претприемач, секојдневно мора да си поставува огромен број на прашања. Но, во текот на годината таа бројка ќе биде најмалку 100 прашања.

За премиум претприемач 2.0 развив еден сет од 100 прашања (патем, оваа недела конечно ќе започнеме со постепено лансирање на премиум претприемач 2.0 материјалот) кои треба да се одговараат од страна на претприемачите постојано, нормално доколку сакаат да стигнат и се задржат на врвот. Одговорите се променлива категорија, но процесот кој го предлагам таму е тие 100 прашања барем еднаш годишно да се одговараат.

Тоа е една работа, прашањата и одговорите ќе ви кажат што треба да правите, но следното е имплементација на тие одговори во вид на конкретни планови и конкретни активности како резултат на тие планови.

Тука сакам да презентирам само 10% од тие прашања кои се надевам ќе ви помогнат во процесот на подобрување на вашиот бизнис.

Па, да започнеме.

Продолжи…

post

Оптимизација за пребарувачи e континуирано подобрување

Ајде да се навратиме на темата за која не пишував долго време – SEO или оптимизација за пребарувачи.

На тој линк ќе ги најдете сите наслови од серијалот кој ќе ве воведе во основите на проблематиката кој иако е од 2010 година сеуште околу 90% од работите држат вода и се применливи и може да ви донесат резултати.

Ако не пишував, тоа не значи дека мојата лабораторија подесена за таа намена не работеше во овој период. Додјов до многу нови сознанија за кои ќе ми треба многу поголем простор, но и многу нестабилни сознанија затоа што во овој период се случи Panda и Pinguine и секако донесоа многу новитети во самата тематика.

Продолжи…

post

Справување со лутите купувачи

Како претприемач, веројатно имате искуство во справување со лути купувачи. Понекогаш вашите лути купувачи се во право поради направените грешки од ваша страна, или грешки направени од страна на вашата компанија, но понекогаш нивната лутина е затоа што тие постојано се лутат или поради други проблеми кои што ги имаат.

Како можете да се справите со различни разлутени купувачи?

Вие веројатно знаете дека купувачите се секогаш во право. Но, во многу случаи тоа може да биде погрешен пристап. Велам погрешно, заради вас и вашето време кое ќе ви треба за да се справите со таа лутина.

Еве еден процес кој би можеле да го користите.

Продолжи…

post

Како да подготвите одлична презентација?

Како еден претприемач ќе имате потреба да користите презентации за да ја испорачате пораката која сакате да ја испорачате за различна аудиенција. Користите ли презентации како моќно орудие во вашиот бизнис?

Како претприемач имате потреба да испорачате различни пораки, да градите различни односи, да изградите сопствен авторитет и доверба, да комуницирате со различни луѓе. Сакете да успеете со се што ќе се обидете да го испорачате.

Добри презентациски вештини се важни за вас како еден претприемач. Сакам да споделам некои од мои заклучоци од претходно искуство при испорака на презентации за различни типови на аудиенција.

Едноставно, го поделив целиот процес на испорака на одлични презентации во три делови: подготовка на презентација, ваша лична подготовка и менаџирање на процесот на презентација.

Да започнеме со еден по еден дел од процесот.

Продолжи…

post

Креирајте ја вашата стратегија за маркетинг со содржина

Содржината станува една од најважните маркетинг тактики за денештните претприемачи. Сега, секој мал бизнис станува креатор и на содржина.

Зошто имате потреба од различна содржина за вашиот мал бизнис?

Живееме во ера на социјални медиуми, каде секој креира нешто, дава нешто, споделува нешто, зборува за нешто… Тоа нешто е еден вид на содржина креирана од лица кои се обидуваат да креираат различни релации со други луѓе. Тие креираат и споделуваат пораки, блог постови, слики, видео, презентации…

Растот на различните социјални медиуми околу нас го прават овој процес на креирање и дистрибуција како и достапноста на различна содржина за различни лица многу полесен. Малите бизниси го знаат или пак треба да го знаат тоа и едноставно сакаат да бидат дел од севкупниот екосистем на креирање, дистрибуција и консумпција на различна содржина.

Во овој наслов, сакам да зборувам малку за стратегија за маркетинг со содржина бидејќи доколку знаете дека ви треба содржина, знаете и дека ќе ви треба одлична стратегија. Одлична стратегија значи дека ќе имплементирате стратешки приод за да успеете во вашиот напор во однос на креирање и дистрибуирање на содржина заради зголемување на потенцијалот на бизнисот.

Продолжи…