video

Каде да се бараат можности за разорна иновација

Иако допрва ќе пишувам и ќе зборувам преку подкастот претприемачки пат и видео материјали на претприемач, сепак еве уште едно интересно видео за можности за разорна иновации и каде да се побараат истите.
video

Разорна иновација

Како што најавив, иновации се главната тема на претприемач за оваа година. Има ли подобар начин да ја отвориме темава од оваа видео за разорна иновација.
video

Со KAIZEN до Lean и преку Lean до Зелен бизнис

Одлично три минутно видео во кое Masaaki Imai, основачот на Kaizen Institute и автор на Kaizen книги, објаснува како Kaizen води кон Lean и Lean води кон зелен бизнис.
video

Кога процесите ја намалуваат креативноста и продуктивноста

Знаеме дека процесите понекогаш ја намалуваат креативноста, но зошто истовремено понекогаш ја намалуваат и креативноста? Во оваа видео зборувам за три причини.
video

Жени со кариера во инженерство и програмирање

Одличен документарец од She++ за инволвираноста на жените во кариери како инженерство и програмирање преку дискусија и интервјуа на претприемачи, инженери и други жени од техничките индустрии.
video

Интересни размислувања за начинот на изведување на работата

Интересни размислувања, но и факти за начинот на изведување на работата, постигнувањата, продуктивноста… Вредат 10 минути од вашето време.
video

KAIZEN промени за постигнување на крупни цели

Причина за непостигнување на она што сакате да го постигнете и особено доколку постигнувањето е нешто големо и нешто неостварливо одеднаш, туку бара повеќе чекори, повеќе труд и работа е обид да се постигне одеднаш, обид да се постават нереални активности и нереален план без разлика на вашиот личен и бизнис капацитет и потенцијал. Во оваа видео зборувам за 4 совети кои ќе ви помогнат да работите на постојано доближување до целта и тоа преку KAIZEN филозофија на промени.
video

Вмреженото општество ве прашува: Каде сте сега?

Технологијата која ја користиме денес како и голем број на сервиси креираат голема важност на оваа прашање: каде се наоѓате во моментов? Зошто? Едноставно затоа што кога вашата моментална локација е позната за повеќе луѓе во вашата мрежа може да биде корисно за вас. Оваа видео ќе ви покаже како може да ви помогне.
video

Следење и мерење на резултати – перформанси

Во оваа видео се извлечени основните совети кои ги кажав во подкастот “претприемачки пат” епизода 1 насловена како “процес на следење и мерење на резултати“.
video

Зголемување на креативноста со Evernote и IdeaPaint

Навистина ми се допаѓа идејата за користење на физички ѕид за споделување на идеи и соработка на различни проекти. Се чини дека комбинацијата на Evernote и IdeaPaint претставува нешто навистина исклучително за зголемување на креативноста во вашиот бизнис.