video

Разговор со Проф. Д-р Тодор Кралев – Дел 4

Четвртото и последно видео од разговорот со Проф. Д-р Тодор Кралев за претприемништво. Многу интересни работи може да се научат од еден од најголемите научни работници во оваа подрачје
video

Разговор со Проф. Д-р Тодор Кралев – Дел 3

Трето видео или трет дел од разговорот со Проф. Д-р Тодор Кралев за претприемништво. Многу интересни работи може да се научат од еден од најголемите научни работници во оваа подрачје
video

Разговор со Проф. Д-р Тодор Кралев – Дел 2

Второ видео или втор дел од разговорот со Проф. Д-р Тодор Кралев за претприемништво. Многу интересни работи може да се научат од еден од најголемите научни работници во оваа подрачје
video

Разговор со Проф. Д-р Тодор Кралев – Дел 1

Прво видео или прв дел од разговорот со Проф. Д-р Тодор Кралев за претприемништво. Многу работи може да се научат од еден од најголемите научни работници во оваа подрачје
video

Лансирање на бизнис – кога можете да тргнете

За да го лансирате вашиот супер бизнис уште пред да започнете ќе бара да се исполнат определени услови, нормално доколку сакате успех. Во оваа видео презентација на претприемач се презентирани некои од најважните услови кои треба да ги исполните пред да тргнете со започнување на вашиот бизнис.
video

Наука за убедување

За убедување и работата на доктор Robert Cialdini пишував повеќе пати, но можеби пред неколку години. Сега со оваа видео сакам само да потсетам дека за тоа како можеме да бидеме убедени постои цела наука која многу добро доктор Cialdini ја истражува.
video

Обидување и грешки според Tim Harford

Одлична TED презентација каде Tim Harford го покажува клучот на успехот, а тоа е да се обидете, да греите и секако да научите. Ако се обидувате и ќе успеете. Без обидување нема успех.
video

Нови погледи за еден бизнис план

Промените кои постојано се случуваат, бараат да промениме многу работи кои ги знаеме и користиме како такви. Тоа значи дека и улогата на еден бизнис план како и неговата форма мора да се менуваат.
video

Што прави еден добар менаџер?

Добар менаџер не е само за да наредува. Погледнете кои се задачите на еден добар менаџер доколку го има и постои.

За повеќе видео материјали за претприемачи погледајте ја нашата страна за видео.

video

Дали вие сте претприемач?

Интересно видео во кое ќе видите неколку факти преку кои можете да се запрашате дали сте вистинската личност за да станете претприемач.