post

Започнување на бизнис – Најдоброто од 2012

Овој наслов е дел од серијалот најдоброто на претприемач во 2012 година. Продолжуваме со категоријата започнување на бизнис.

Оваа година голем фокус дадовме на оваа категорија која има вкупно 133 наслови.

Започнување на бизнис не е едноставен и лесен процес. Многумина велат дека доволна е бизнис идеја и бизнис план кој ќе се имплементира со што бизнисот е започнат. Но, значењето на оваа фаза е поголемо отколку што можеме да замислиме. Колку подобро ја спроведеме оваа фаза толку подобро ќе се обезбеди нормално функционирање на бизнисот во следните фази.

Да разгледаме кои се најдобрите наслови од оваа година кои може да ви помогнат доколку размислувате да започнете бизнис. Насловите се разделени во подкатегории:

Бизнис идеја/Иновации

Бизнис план

Бизнис модел

Стартапи

About Д-р Драган Шутевски

Д-р Драган Шутевски е основач и CEO на Шутевски Консалтинг и им помага на бизнисите да го проектираат патот кон успешноста. Поврзи се со Драган на Google+

Speak Your Mind

*