gallery

Замислете вашите купувачи да бидат ваши пријатели

Лојалноста на купувачите станува клучна за успех на секој бизнис. Потребни се коренити промени во однос на градење на односи со купувачите. Еве една интересна презентација на оваа тема.
post

Како да поттикнете висока побарувачка за вашите производи

Успехот на вашиот бизнис во голем дел ќе се базира на вашиот успех како еден претприемач да креирате доволно висока побарувачка за вашите производи и услуги. Доколку побарувачката е поголема, ќе уживате поголем успех.

висока побарувачка

Па, како можете да креирате навистина висока и предизвикувачка побарувачка за вашите производи и услуги?

Продолжи…

post

5 Важни мерки кои ќе треба секогаш да ги знаете како еден претприемач

Ги знаете ли бројките кои навистина можат да го сменат вашиот претприемачки живот? Нешто што ќе ви каже многу работи за вашиот бизнис? Доколку мерите, ќе ги знаете перформансите на вашата компанија и секако ќе ги донесете важните одлуки кои ќе ве доведат до успех.

важни мерки

Како еден претприемач, ќе треба да знаете и следите повеќе различни важни мерки и бројки во вашиот бизнис. Но, тука сакам да зборувам и да ги објаснам петте најважни мерки кои навистина ќе треба да ги знаете доколку сакате да бидете во позиција за донесување на вистински одлуки за вашата компанија.

Продолжи…

post

6 прашања за да го направите вашиот бизнис поразличен од останатите

Зошто вашите купувачи би го избрале вашиот бизнис во однос на останатите бизниси кои го нудат истото или сличното? Ова е клучното прашање, и доколку го најдете најдобриот одговор, гарантирано ќе успеете.

купувач

Вашиот бизнис треба да биде поразличен од вашите конкуренти. Затоа и треба да работите постојано за да го направите вашиот бизнис секогаш да биде поразличен од останатите на пазарот. Но, оваа задача не претставува задача која се спроведува и завршува еднаш и само еднаш. Правње на вашиот бизнис поразличен од конкурентите ќе бара од вас постојано откривање и подобрување на секој можен аспект на работата на вашата компанија.

Продолжи…

post

Маркетинг и зголемување на продуктивноста на маркетингот

Да имате навистина продуктивен маркетинг систем во вашиот бизнис е нешто што ќе донесе позитивни резултати за целата ваша компанија. Што претставува маркетинг продуктивност?

Продуктивност на маркетингот

Дали маркетинг продуктивност претставува користење на помалку маркетинг тактики како дел од вашите маркетинг напори? Или пак тоа значи користење на повеќе маркетинг тактики? Дали е нешто што ќе значи трошење на помалку пари во однос на маркетингот?

Продолжи…

post

Изградете навистина препознатливо севкупно доживување на купувачите

Вашиот бизнис ќе преживее само доколку има доволно купувачи кои ќе купуваат производи и услуги од вас. Тоа е факт. Но, како можете да го осигурате преживувањето на вашата компанија кога моќта се наоѓа во рацете на вашите купувачи? Еден начин е да испорачате навистина препознатливо севкупно доживување на купувачите.

севкупно доживување на купувачите

Во овој наслов сакам да зборувам малку за градење на препознатливо севкупно доживување на купувачите во вашиот бизнис. Но, пред да продолжам со специфични чекори кои треба да ги преземете сакам да зборувам малку за едно мое искуство.

Продолжи…

image

Apple email маркетинг реклама за MacBook Air

За викенд добив email порака од Apple. Забележете ја само едноставноста, јаснотијата и пораката која компанијата ја праќа преку оваа маркетинг средство. Што кажуваат другите, а не Apple за главните карактеристики на производот!
post

Зошто започнување на блог пред започнување бизнис е одлична стратегија

Вие знаете дека како потенцијален претприемач ја имате најбрилијантна идеја која ќе го промени светот во кој што живееме денес. Исто така вие знаете, но дали вашите идни купувачи знаат дека вашата бизнис идеја ќе им донесе производи и услуги кои ќе им ги променат животите.

бизнис блог

Блогирање за вашиот бизнис е докажано како една од најдобрите маркетинг стратегии познати денес и голем број на мали бизниси го градат нивниот пат кон успехот токму користејќи го блогот за зголемување на сопствена видливост во очите на потенцијалните купувачи.

Продолжи…

post

На кои локации се вашите купувачи

Како претприемач секогаш ќе треба да знаете каде се наоѓаат вашите купувачи доколку сакате вашиот бизнис секогаш да биде блиску до нив.

купувачи

Најважната личност за вашиот бизнис е вашиот купувач. Тоа веќе многу пати го пишувам и зборувам (на подкастот претприемачки пат), не мора сега да обрзложувам нешто повеќе. Но, бидејќи веќе знаете дека вашите купувачи се најважни за вашиот бизнис и најмоќни од друга страна особено со моќ која има потенцијал да го обликува вашиот бизнис логично за вас е да бидете колку што можете поблиску до вашите купувачи. На таков начин, лесно ќе зборувате со нив, а за возврат можете да ја очекувате нивната доверба да дојдат во вашиот бизнис и да ги купат решенијата кои вие им ги нудите.

Продолжи…

quote

Позиционирање и вашите купувачи

Позиционирањето ќе формира основа на вашите комуникации со сите ваши стејкхолдери како купувачи, инвеститори, партнери, вработени итн. За вашиот купувач, целта на позиционирањето е да разберат каков бенефит ќе добијат од вас и зошто вие сте подобар од било кој друг.

~ Brant Cooper & Patrick Vlaskovits

The Entrepreneur’s Guide to Customer Development – A Cheat Sheet to The Four Steps to the Epiphany